Online Devil

"Devil May Cry da şu anda" "kişi online"

29 Haziran 2011 Çarşamba

THE GRYPHON RIDER 15

ESKİ KRALLARIN ODASI


Elf askerlerin korumasında biraz uyuduktan sonra Justin artık eski dostu Hitokiri’ yi ziyaret etmemin zamanı geldiğini düşünerek ormana doğru ilerledi. Ormanda Hitokiri ’yi ararken yine griffon onun ardında bitmişti. Artık bu duruma da alışan Justin iki metrelik dev yaratığı bir anda arkasında görmekten korkmuyordu. Vincent’ ın planını Hitokiri' ye anlatan Justin işler karışırsa griffondan arkalarını kollamasını istedi. Şüphe çekmemek için topladığı odunlarla gelen Justin ateşin başına oturdu ve ateşi canlandırmaya çalıştı.

Sabahın ilk ışıklarıyla Vincent uyanıp elf konağının kalıntılarını bulmak için haritalarının yardımıyla yola çıktı. Elf askerleri Vincent ve Justin Madernok adasında kafasına göre gezerken yalnız değillerdi aç gözlü ve sinsi korsan Tilnar tarafından takip edilmekteydiler. Biraz araştırmanın sonunda Vincent ve adamları tarihi elf konağını buldular.konağın kalıntıları bütün ihtişamıyla eskiden de olduğu yerde durmaktaydı.

Vincent kraliyet odasının olduğu yer altı mahzenine girebilmek için kapıdaki kraliyet armasının üzerindeki yap bozla oynamaya başladı. Yaklaşık yarım saatin sonunda kapı büyük bir gürültüyle açıldı. Kapıda iki elfi nöbetçi olarak bırakan Vincent kalanlarla birlikte yerin altındaki labirente indi. Bilmeyen biri için kaybolmanın çok kolay olduğu bu labirentte Vincent sayesinde ustaca ilerleyen grup sonunda eski elf krallarının zırhları, kalkan ve kılıçlarıyla aydınlanan kraliyet odasına gelmişti. Armadillo zamanına ait olan yıllıkları ve Vincent’ ın aradığı parşömenleri buldular. Buldukları belgeleri çantalarına doldurmaya başlayan Justin ve Vincent elf askerlerin komutanının emriyle donup kaldılar. İkili bir anda askerlerce kuşatılmış ve boyunlarına dayalı birer mızrak bulmuşlardı. Böyle bir şeyi bekleyen Vincent şaşırmazken Justin o anda Vincent’ a daha önce güvenmesi gerektiğini anlamıştı.

Gücü ve denetimi elinde bulunduran komutan bu gücün verdiği sarhoşlukla birazdan öldüreceği kişilere kralının kurnazca planlarını anlatıyordu. “ Kral uzun zamandır Armadillo’ nun soyundan gelen Ramidor oğlu Vincent’ tan kurtulup krallığının istikrarını artırmak istiyordu. Bu uydurma görevle kızına aşık gözlerle bakan seni de aradan çıkarmak istedi pislik insan. Sizi öldürdükten sonra parşömenler ve diğer her şeyle birlikte odayı ateşe vereceğiz böylece görevimiz tamamlanmış olacak. Yani bu görevdeki rolün sadece ölmekti insan bunu başarabilirsin sanıyorum.“ dedi.

Şok olan Justin kendisine bu kadar iyi davranan kraldan böyle adice bir plan beklemiyordu doğrusu. Toz pembe hayalleri suya düşen Justin ölümünü beklemeye başlamıştı. Ancak Vincent aynı fikirde değildi ve belindeki kemerden yeşil bir sıvıyla dolu olan iksir şişesini yere bıraktı. Kırılan şişedeki sıvı anında buharlaşarak odaya doldu ve elf askerler bir bir yere yığıldılar. Olanlara şaşıran Justin “ Sürprizlerle dolusun elf prens.” dedi. Vincent kendinden emin bir tavırla “ Bunca zaman korumalarıma güvenerek hayatta kaldığımı sanmıyordun herhalde.” dedi.

Vincent odadaki belgelerin kalanlarını toparlarken Justin’ de üzerinde griffona binmiş zırhlı bir adam kabartması olan bir kılıcı almasının kimseyi kızdırmayacağını düşünerek soygunculuk yapıyordu. Biraz duraksadıktan sonra Justin “Gazdan ben neden etkilenmedim ?” diye sordu. “Çünkü su matarana panzehir koymuştum.” dedi Vincent. Justin “Yani su içmesem şu anda ölü olduğumu söylüyorsun değil mi ?” deyince kahkaha atan Vincent “ Hayır sadece iki gün süren uzun bir uyku uyuyacağını söylüyordum.” dedi. Ne kadar rahatladım bilemezsin diyen Justin şimdi ne yapacaklarını bilmez vaziyette odadaki eşyaları inceliyordu.

Ramidor’ un oğlu Vincent’ a nasihatidir : “ En iyi korumaların cesur yüreğin ve kılıçlarındır evlat, onlar ki her zaman sadık ve göreve hazırlardır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder