Online Devil

"Devil May Cry da şu anda" "kişi online"

26 Haziran 2011 Pazar

THE GRYPHON RIDER 12

GARİP BİR GÖREV


Sabahın ilk ışıklarıyla hazırlıklarına başlayan Justin çok az uyumuştu, artık hazırdı ve kapısını çalacak olan hizmetçiyi bekliyordu. Justin’in bu bekleyişi fazla uzun sürmedi. Kralın baş hizmetkarlarından olan Elentar kapıyı çaldı ve içeri girdi. Masanın üzerine kraliyet mührüyle mühürlenmiş bir parşömen bırakıp kahvaltının hazır olduğunu söyledi ve reverans yaparak odadan çıktı. Justin Elentar odadan çıkar çıkmaz hemen parşömene sarıldı ve hızla okudu. Özellikle kraliyet mührünün hemen altında Melanon’a ait olan notu tekrar tekrar okudu. “ Bu görevi kabul etmenize ben kral Melonon ve kızım Elanesse çok müteşekkiriz. Başarıyla görevi tamamlamanızı dilerim.”

Justin Elanesse’in adının geçtiği notu tekrar tekrar okuyup sonunda hazırladığı çantasına koydu. Okuduğu kadarıyla görev o kadarda zor gözükmüyordu. Klasik bir bebek bakıcılığı göreviydi. Kralın oğluyla birlikte tahtta hak iddia edebilecek tek insan olan prens Vincent’ı yolculuğu sırasında yirmi elflik koruma birliğiyle beraber koruyacaktı. Justin bu görevin formalite icabı olduğunu anlamıştı. Kral kızını kurtaran adama minnettar kalmış ve kolay yoldan para kazanması için böyle bir yola baş vurmuştu. Ya da en azından Justin böyle düşünüyordu. En azından birazdan tanışıcağı prens Vincent’ ın iyi bir elf olmasını diledi.

Kahvaltı masasındaki yerini çoktan almış olan Vincent soğuk bir selamla karşıladı Justin’i gayet gizemli bir kişiliği vardı. Diğer elflerin aksine güzel yüzünü ve ince hatlara sahip bedenini sergilemiyordu. Yüzünün yarısını örten kırmızı bir pelerin giymişti ve alnınıda kırmızı bir bantla örtmüştü. Kahvaltı masasında bile belindeki usta işi iki hançeri ve içinde renkli sıvılar olan iksir şişelerini çıkarmıyordu. Ve etrafını derin bir şüpheyle süzüyordu. Justin hal ve hareketlerinden Vincent’ın pek de korunmaya ihtiyacı olmadığı sonucunu çıkarmıştı.

Kral Melonon’un oğlu Tramanon tahtın yasal varisi konumundaydı ancak Vincent istediği zaman tahttan hak iddia edebilcek bir konumdaydı; çünkü direkt olarak büyük kral Armadillo’nun kanından geliyordu.

Justin tekin olmayan bir prens ve yirmi kişilik bir elf birliğiyle beraber havadaki Hitokiri’nin gözetiminde Sunadillo ormanından ayrılıp daha önce hiç görmediği Madernok adası ve ordan da Tramazon çayırına gidiyordu.

Tanışmanın ardından Justin odasına eşyalarını almak için gidiyordu ki baş hizmetkar Elentar kucağında ince elf işçiliği bir zırh ve iki kılıçla çıkageldi. Justin gereksiz görmeye başladığı göreve böyle bir zırh ve güzel kılıçların eşlik edeceğini görünce o kadarda kötü olamaz dedi içinden. Zırhı giyen ve kılıçlarını kınına yerleştiren Justin çantasını da alıp salona doğru harekete geçti.

Salonda Vincent ve yirmi asker hazır bir durumda bekliyorlardı yine en sona Justin kalmıştı ve bu artık sinirlerini bozmaya başlamıştı. Kral Melonon ve kızı Elanesse onları yolcu etmek için salondaki yerlerini almıştı. Justin birkez daha Elanesse doğru baktı elf kızı Justin’in aptal bakışlarına sıcak bir gülümsemeyle karşılık verdi. Justin zırhının içinde gerçek bir kral gibi görünüyordu ancak bunun pek de farkında değildi. Hatta Vincent' tan daha çok bir elf prensine benziyordu. Alkışlar çığlıklar ve kutlamalar eşliğinde Justin prens Vincent ve yirmi elften oluşan grup onları Madernok adasına götürecek gemiye doğru harekete geçtiler. Justin'in aklındaki tek düşünceyse Elanesse'in gülümsemesiydi.

Ulu griffon Hoenheim'ın sözüdür. "Bir elfe ve sürü dışından herhangi birine güvenmeniz ölümünüzle eşdeğerdir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder