Online Devil

"Devil May Cry da şu anda" "kişi online"

28 Haziran 2011 Salı

THE GRYPHON RIDER 14

MADERNOK ADASI


Kaptan Ronark’ ın komutasındaki Nornad yolculuğunun sonlarına gelmek üzereydi. Kara görünmüştü elf askerler ve Justin karaya çıkma hazırlığı yapıyorlardı. Justin bu yorucu deniz yolculuğundan sonra tekrar karaya ayak basmanın güzel olacağı düşüncesindeydi. Ne de olsa iki gündür denizde ıslak tahtalardan başka bir yere basmamıştı.

Vincent ise haritalarını ve tarihi kayıp parşömenler hakkındaki bilgileri son bir kez gözden geçiriyordu. Melonon’ un haberi olmadan o eski parşömenleri bulmalı ve elflerin gizli tarihini öğrenmeliydi. Yıllarca kralı ikna etmeye çalışan Vincent bir sonuç alamayınca bir gezi yalanı uydurarak Melonon’ dan yeterli sayıda olmasa da bir miktar asker alabilmişti.

Eskiden elflerin kontrolünde olan Madernok adası yaşanan isyanlar ve bunu takip eden savaşlar sonunda elf kontrolünden çıkmış katillerin, hırsızların ve korsanların sığınağı halini almıştı. Ancak eski elf konağının kraliyetin bildiği gizli bölümlerinde eski elf tarihi ile ilgili çok değerli bilgi ve dökümanlar yer alıyordu. Armadillo’ nun krallığının son dönemlerinde kaybedilen adayı geri almaya hiçbir kral çalışmamıştı zaten Armadillo’dan sonraki kralların temel amacı elindeki toprakları savunmak olmuştu. Elf imparatorluğunun o eski ihtişamı büyük kral Armadillo’yla birlikte yok olmuştu. Krallığa ne olduğuyla ilgili gerçekler o parşömenlerle gizliydi ve Vincent ömrünü adadığı bu işte ilk kez sona bu kadar yaklaşmıştı.

Vincent daha önce birçok elf yerleşimini gezmiş ve o belgeleri aramıştı ancak hiç birinde kayıp parşömenlere ve Armadillo’nun o yıllardaki yıllıklarına rastlayamamıştı. Geriye sadece Madernok kalmıştı korsanlar ve hırsızların adası. Vincent konağın yağmalanmış olmasını bekliyordu ancak kraliyet odalarına kraliyetten olmayan hiç bir korsanın giremeyecek olmasına güveniyordu.

Ronark ve mürettebatı sandalları indirip Vincent Justin ve yirmi elf askeri kıyıya bıraktılar ardından erzaklarını yenilemek ve dinlenmek için yakınlardaki bir koya doğru yelken açtılar. Kıyıya ulaştıklarında Vincent Justin ‘in yanına yaklaşarak “Sana güvenebilir miyim savaşçı?” dedi. Artık bu gizemli adamdan beklenmeyeni beklemeye alışan Justin eskisi kadar şaşırmamıştı. “ Evet halkım arasında güvenilir bir insan olarak bilinirim. Konu nedir? ” dedi.

Vincent hayatının çalışmasını Justin’ e anlattı. Justin böyle bir prensin hayatını halkının tarihine adamasına şaşırmıştı. Kendisi böyle bir şeyle uğraşmazdı bile. Ve Vincent’ a içten içe saygı duyarak “Yanındayım zaten bu bir seyahat görevi olsa çok canımız sıkılırdı.” dedi. Vincent güvenebileceği birini bulmanın verdiği sevinçle gülümsedi ve ekledi. “Bu adada kendinden başkasına güvenme genç dostum benim için bu görevin başarısı her şeyden önce gelir yani bana bile güvenme.”.” Bunun üzerine biraz gerilen Justin askerlere görevi açıklamayı düşünmüyor musun?” diye sordu. ”Onlar Melonon’un askerleri ve seyahatte olduğumu sanmalarını istiyorum bu belgelerde her ne varsa Armadillo’dan sonraki tüm krallar olayın üzerini örtmeye çalıştı.” dedi Vincent.

Kafası karışmış olan Justin gece için kamp yeri seçerken eski parşömenlerin bulunması halinde Vincent’ ın mı yoksa Melonon’ un mu tarafında olacağını bilemiyordu. Vereceği kararı parşömende yazanlar etkileyecekti. Şu an yapacağı seçim sevdiği kadının babasından yana olurdu ama Justin Vincent’ ın sözlerinde yalan görmüyordu bu da onu çelişkiye sürüklüyordu. Justin sonunda olayları akışına bırakmaya karar verdi ve kamp hazırlığına başladı.

Korsan özlü sözüdür : “ Bilmediği sularda yüzen balığı bekleyen tek tehlike köpek balıkları değildir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder